Voor veel mensen is hun tuin hun visitekaartje. Misschien ook wel voor jou? Hoe je tuin eruit ziet, vertelt vaak iets over jezelf. Hou je van weelderige chaos of eerder van netjes gestructureerd? Gebruik je je tuin als voetbalveld of speelweide, of liever als loungeplek om tot rust te komen en mensen in te ontvangen? Waar je voorkeur ook naar uitgaat, een tuin met een originele twist is iets waar je altijd trots op kunt zijn. Hier lees je welke eyecatchers jouw tuin naar een hoger niveau zullen tillen.

Statige standbeelden

Het eerste accessoire voor je tuin waar je misschien spontaan aan denkt, is een standbeeld. Dat kan een replica van een Romeinse god of godin zijn, of misschien een abstract kunstwerk van een lokale artiest. Als het voor jou allemaal niet te serieus en afgemeten moet zijn, kun je ook kiezen voor een kunstwerk met humor of voor een familie tuinkaboutertjes die je tuin komen opleuken.

Gezellige lichtjes

Veel mensen associëren lichtjes die buiten opgehangen worden met de eindejaarsperiode. Maar uiteraard zijn lichtjes altijd een goed idee! Of het nu om lampionnetjes, lichtslingers of echte lichtkunstwerken gaat, dat maakt niet uit. Licht zorgt altijd voor sfeer. Organiseer je een winterbarbecue of een cocktailfeestje tijdens een zwoele zomeravond? Vergeet dan zeker je tuinkaarsen niet. Kaarslicht is eens zo gezellig, en citronellakaarsen houden meteen ook de muggen weg.

Originele overkapping

Jammer genoeg zijn de weergoden je niet altijd even goed gezind. Daarom is een overkapping in je tuin eigenlijk een echte must. Als je graag een originele, toffe overkapping wil, is een stretchtent op maat ideaal voor jou. Zo’n stretchtent kan in allerlei vormen, maten en kleuren gemaakt worden.

Een stretchtent in je tuin is dan ook een echte meerwaarde. Niet alleen is het eenvoudig om ze op te stellen en weer af te breken, bovendien houdt een stretchtent op maat je ook droog en beschermt ze je tegen weer en wind. Kies je voor een opvallende kleur voor de stretchtent in je tuin, dan heb je een echte eyecatcher wanneer je vrienden ontvangt. Iedereen zal meteen weg zijn van jouw originele en handige overkapping.

Genieten van water

Een andere fijne toevoeging aan je tuin kan een vijver, een zwembad, een zwemvijver of een fonteintje zijn. Water is altijd charmant en biedt sowieso een meerwaarde wanneer je je tuin wil opwaarderen. Denk eerst goed na welke functie je wil geven aan het water in je tuin. Wil je alleen van het zicht kunnen genieten, dan is een vijver met siervissen en sierplanten of een fontein meer dan voldoende. Als je ook echt in het water wil kunnen gaan, moet je kiezen voor een zwemvijver of een echt zwembad. Ook hier kan je je uitleven met verschillende vormen, maten en soorten.