Nu de zomer beetje bij beetje afscheid van dit jaar begint te nemen, ben je misschien meer geneigd om weer veel tijd binnen door te brengen. Nochtans kan het buiten ook heel gezellig vertoeven zijn. De avonden in de nazomer waarbij je de zon zachtjes achter de horizon kunt zien zakken, zijn de mooiste avonden van het jaar. En ook in de herfst en in de winter kan het heel fijn zijn om bij droog weer buiten vrienden te ontvangen. Hier lees je hoe je deze momenten in alle comfort en gezelligheid kunt beleven.

Genieten bij een knetterend haardvuur

Buiten tafelen, borrelen en babbelen is ontzettend gezellig, maar natuurlijk niet wanneer je het koud hebt. Met een buitenhaard is dat euvel snel verholpen. Een buitenhaard is de verzamelnaam voor terrashaarden, tuinkachels en BBQ-haarden. Hoe je deze kachel ook wilt noemen, hij biedt je de garantie op gezellige warmte en comfort. Bovendien is zo’n buitenhaard een echte eyecatcher voor je terras of tuin. Door het prachtige lijnenspel in combinatie met prachtige vlammen, krijg je een schouwspel waartegen je televisie niets is. Wil je ook bij nat weer gebruik kunnen maken van je buitenhaard? Dan is een terrashaard met een rookafvoerkanaal ideaal voor jou. Dit soort kachel is veilig om te installeren op een overkapt terras. Je verkrijgt een gezellige warmte en blijft gezonde lucht inademen. Ben je een BBQ-fanaat in hart en nieren? Dan beleef je het hele jaar door bakplezier met een BBQ-haard, die je niet alleen aangename warmte, maar ook heerlijke gerechten geeft.

Toch een huismus?

Kruip je toch liever met een dekentje in de zetel wanneer het koud en kil wordt buiten? Dan kun je een haard natuurlijk ook binnen laten installeren. Het aanbod aan kachels voor binnen is ontzettend uitgebreid. Ook voor binnenhaarden geldt dat ze je een comfortabele warmte geven, én dat ze een blikvanger zijn voor je interieur. Kachels als sfeerelement zijn op dit moment populairder dan ooit. Ze passen dan ook in elke stijl van woning en interieur. Bovendien is er niemand die niet kan genieten van de knuffelige warmte van een haardvuur in combinatie met het aangename geknetter van de vlammen. Kachels zijn een tijdje uit de mode geweest omdat ze heel vervuilend zouden zijn, maar de nieuwe generatie van kachels en haarden is volledig aangepast aan de huidige milieunormen. Door de huidige technieken zijn er geen problemen meer met luchtkwaliteit, fijnstof of het niet goed kunnen regelen van de warmte-afgifte.

Prestatie en design

De plek waar je je haard laat plaatsen, heeft een grote invloed op de look van je interieur. Plaats je je haard of kachel tegen een muur, ga je voor een meer klassiek ogend interieur. Als je wil dat je kachel een echte blikvanger wordt, kun je ook overwegen om hem centraal in je woning te (laten) plaatsen.  Zo’n centrale haard biedt 360° aan prachtig vlammenspel, gezelligheid en warmte.